Здравей, DAYANA! Благодаря ти, че си с нас! Здравейте, Диана! Много благодаря

...
Здравей, DAYANA! Благодаря ти, че си с нас!
Здравейте, Диана! Много благодаря
Коментари Харесай

Само по Euronews Bulgaria: Международна премиера на една от най-перспективните електро поп-изпълнителки на Балканите - Dayana

Здравей, DAYANA! Благодаря ти, че си с нас!

Здравейте, Диана! Много благодаря за поканата!

Зрителите ни те познават от известните ти песни " Do Without you " и " Into The Light " със SICKOTOY. И ти си тук през днешния ден, с цел да представиш чисто новата си ария. Кажи ни повече за нея. 

Както и Вие казахте, това е най-новата ми ария и я представям с доста обич, броени дни след излизането й. Създадох я в Лондон, до момента в който бях на лагер за писане на песни. За първи път бях там сама. И по този начин, в единия от дните в програмата си, имах изключителна сесия. Не познавах никого, когато влязох в студиото. Там обаче се намираше Уил Сим, продуцентът на песента, който незабавно ме посрещна и прегърна топло. Започнахме да си приказваме и да се опознаваме. После той ми показа музиката и текста на песента. И аз се влюбих в нея. И по този начин, започнахме работа по нея веднага, беше изцяло подготвена след час. Гласът и стилът ми паснаха съвършено на песента. Обичам това парче, както и Уил. Буквално започнахме да танцуваме и да скачаме из студиото. Това е ария, която и вие ще чуете през днешния ден, и се надявам да предизвика у вас същите усеща и да я слушате.

Песента се казва  " Need You " и ще чуем дребна част от нея сега... 

Разкажи ни повече за видеото. Имаш ли някоя забавна история за него?

За основаването на видеоклипа работихме дружно с извънредно надарения хореограф и режисьор Кристия Майрън. Искахме да създадем нещо футуристично, мулти универсално. Майрън предложи съвършен сюжет и неотложно започнахме да репетираме. И по този начин, до момента в който репетирахме един ден, на Кристия му хрумна доста забавна концепция: да се носят черни рокли, които да скриват лицата на танцьорите и да имитират призрачен сън. Защото приказваме за ария за обсесивната обич, която самата аз съм изпитвала в живота си. Надявам се и вие да сте я претърпяли! Но несъмнено, въпреки това, любовта може да бъде и призрачен сън от време на време... 

Кажи ни повече за метода, по който правиш музика. Знаем, че често ти сама пишеш текстовете си, само че от време на време се доверяваш и на екипа си. Разкажи ни повече за процеса на създаване на музиката... 

Точно по този начин, сама върша музиката и пиша текстовете за песните си. Това е работа, която откровено ми доставя наслаждение. Но когато работя с продуценти като Дани и Уил, не считам за належащо да се въвличам. Просто ги оставям да си правят работата. Например първата част от припева на песента „ Need you ” е напълно написана от Дани. Tя беше толкоз добра, че нямаше потребност от спомагателни ремонти. И след това му хрумна... една толкоз приятна и семпла мелодия, която просто те хваща. За мен е наслаждение да работя взаимно с такива експерти. Разбира се, има обстановки, в които показвам мнението си или желанието си по какъв начин да звучи гласът ми, по какъв начин си представям структурата на песента и така нататък, само че в повечето случаи, по време на работата си с такива експерти, не ми се постанова да се въвличам.

Знаем, че работиш с хора, които са си партнирали с изключително известни артисти като Давид Гета и Кайли Миноуг. Какво научи от тях - нещо, което ти помогна да си по-успешен актьор? 

Да работя с хора, които са работили с Дейвид Гета и Кайли Миноуг, какъвто е Дани Шах, за мен е същинска чест. Да бъда към хора, които са работили с сходни суперзвезди - мога единствено да се изучавам от тях и да бъда признателна за тази опция! 

В момента си част от едно от най-големите музикални фамилии на Балканите. Как започна всичко предвид обстоятелството, че те са в Румъния, а ти си в Молдова? 

Това е една доста интересна и дълга история. Всичко стартира преди 7 години, когато започнах да изучавам музика в Консерваторията в Букурещ. Тогава се явих в Global Records, тъй като тогава, както и в този момент, те са най-хубавият музикален лейбъл в Румъния. Но можете ли да си визиите, че не ме утвърдиха... И по този начин, пробвах в други, по-малки компании, където развивах музикалните си умения и утвърдих стила си. Става дума за две студиа, в които работих поотделно. Четири години по-късно шефът на Global Records се свърза с мен по Инстаграм, само че тогава отхвърлих аз. Взех това решение, защото тъкмо развивах кариерата си във второто студио и желаех да видя до къде ще ме докара то. И по този начин, след още една година, взех решение, че е време да се причисля към екипа на Global Records. И по този начин започнахме да работим дружно!

Как започна да пееш всъщност и по какъв начин стигна до тук? 

Това също е една много дълга история. Пея от 4-годишна. Идвайки от музикално семейство, родителите ми са музиканти, и съм била заобиколена от музика безусловно още в корема на майка си. Още от първите си осъзнати години, знаех, че музиката е моят път и че това е нещото, което желая да върша цялостен живот. И по този начин към този момент 20 години! Дълго пътешестване е. 

Имаш ли към този момент отговор на въпроса кое е най-важното нещо, за да бъдеш звезда в музиката и в шоубизнеса? 

За да станете сполучливи в музикалния бизнес, би трябвало да намерите своята достоверност. Намирам за извънредно значимо това да можете да останете правилни на себе си. Трябва ви обич, гений, пристрастеност и тласък, само че несъмнено би трябвало да се отнасяте и с доброта, даже когато хората не ви дават отговор със същото. И още нещо - трябва да вярвате в себе си. Пътят е отрупан с обич, само че и с болежка, с вяра и фрустрация. Предполагам, че само ако това е вашето предопределение, ще съумеете да се задържите дълго в тази промишленост. 

Виждам, че не се притесняваш  да експериментираш с разнообразни музикални стилове. Имаш ли любим тип музика?

Трудно е да се изясни, тъй като аз просто обичам музиката. Харесвам всички жанрове - като стартираме с класическата музика и стигнем до рок и поп. Разбира се, стиловете музика, които чувам най-вече, са поп и електронна. Но към момента съм в търсене на жанра, който ще ме плени напълно.

Кой е актьорът, с когото би искала да запишеш ария?

Все още не съм работила дружно с толкоз велики музиканти. Имам общо парче с Камидо - актьор от Гана, Африка. От друга страна, съм работила с изключителни продуценти като SICKOTOY, Марко Енсеба, с INNA, с която не преставам работата си и до през днешния ден. Все още проучвам музиката благодарение на сътрудниците.

Какви са плановете ти за бъдещето и какво да очакват феновете ти в България?

Искам да развивам уменията си и да стана най-хубавата версия на себе си, освен като актьор, само че и като човек. Иска ми се да пущам още нови части на британски, само че и несъмнено, на румънски. Но главната ми цел е да подобря качеството на музиката, която върша. 

Може би колаборации с други актьори на Global Records или с някой различен? 

Възможно е, да! Бъдеща колаборация с румънски реализатори е допустима. 

Какво би споделила на почитателите си в България?

Че съм доста щастлива, че слушат моята музика и, че съм нетърпелива да се забележим и да пея онлайн за вас. 

Имаш ли проекти да посетиш България скоро? 

Нямам съответен проект, само че се надявам да го направя допустимо най-скоро. 

Когато дойдеш тук, си добре пристигнала в Euronews Bulgaria, Даяна! Благодаря ти за това изявление!

И аз благодаря доста, Диана!
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР